Bakgrunn

Vi har i lang tid levert produkter til mange ulike bedrifter og institusjoner. Etter forespørsel fra våre kunder har vi nå brukt vår erfaring og laget informasjonsmateriell samt forslag til produkter og bruk tilpasset ulike behov, i første omgang, i bedrifter og barnehager. Vårt mål er å bidra til å redusere smitte overalt, hver dag.

I menyen til venstre kan du klikke deg inn på konseptene “Frisk i barnehagen og “Frisk på jobben”. Her finner du nedlastbart materiell samt info om konseptene.

Ta gjerne kontakt med oss for tips og råd og ev. mer info rundt dette; post.no@kiilto.com /tel. 66 77 11 70.Vellykket "Frisk i Barnehagen" arrangement

Alle deltagerne ble ønsket velkommen med lunsj før Monica Baakind Gaden, produktsjef i KiiltoClean (tidl. Antibac), dro alle gjennom en grundig hygieneopplæring. Videre ble materiellet til konseptet «Frisk i Barnehagen» gjennomgått, og eventyret om hendene Hendy & Handy ble godt mottatt og vaskesangen ble sunget.
(melodi: Mikkel Rev)
«Først litt vann, såpe på, gni nå så det skummer.
Skikkelig, rundt fingre ti, skyll bort alt – så tørketid!
- Nå roper alle JIPPI!»

Etter en pause med litt søtt til kaffen, fortsatte hygienesykepleier Vera Edel Anthonsen. Hun delte flere av sine erfaringer og suksesshistorier fra flere prosjektbarnehager. Vi fikk god hjelp fra både Susann Skjelstad Busch fra Hellvik barnehage og Heidi Hansen fra Kongleveien barnehage som kunne vise til typiske vanskeligheter og utfordringer man kan støte på når man setter i gang et prosjekt for å bedre hygienen i barnehagen. De fortalte at det var spesielt viktig å få med foreldrene på laget. 48 timers regelen er vanskelig å overholde for mange, men hvis man på forhånd, kanskje i et foreldremøte, er enige med alle om å starte et prosjekt for å få med antallet infeksjoner, vil det også være flere foreldre som følger reglene som er satt. Videre var det mange spørsmål rundt tørkeskap og tørking av vått yttertøy, da dette anbefales å sendes hjem med foreldrene i stedet for å henge til tørk i barnehagen pga faren for sopp.

Til slutt ble dagen rundet av med foredragsholder og inspirator Jeanette Sleveland som på sin sprudlende og energiske måte motiverte oss alle til å jobbe for en friskere barnehagehverdag.

Edel har skrevet boken «Frisk i barnehagen» som inneholder enda flere gode tips og råd rundt hygiene i barnehagen. Denne fikk alle deltakerne med seg hjem sammen med litt Antibac vareprøver og det meste av opplæringsmateriellet til «Frisk i Barnehagen».

Alle barnehager fikk tilbud om å bytte ut eksisterende systemer med gratis manuelle dispensere fra Antibac, og mange benyttet anledningen. I tillegg var det mange barnehager som ønsket besøk av KiiltoClean (tidli. Antibac) for å få hjelp til å plassere produkter på riktig sted, og får å få de riktige produktene på plass.

Det er fortsatt mulig for flere barnehager å få det samme, så bare ta kontakt med KiiltoClean, så hjelper vi dere i gang.

Hvorfor ønsker vi at dere skal bli med?
Hvis du kan svare JA på en eller flere av disse spørsmålene, er dette helt klart noe for dere:
• Opplever dere mye sykdom i barnehagen?
• Har dere ofte utbrudd av omgangssyke eller forkjølelse?
• Vil du vite hvordan dere kan unngå dette?
• Vil du vite hvordan dere kan forebygge sykdom i barnehagen?

Vi har løsningen. Ved å innføre gode rutiner, riktige produkter med lett tilgjengelighet samt god opplæring for barn og voksne vil antallet infeksjoner reduseres. Vi vet at:

• Fokus på håndhygiene kan redusere smitte med opptil 70 %.
• Barnas immunforsvar er ikke ferdig utviklet og det er de voksnes ansvar å tilrettelegge for en frisk og aktiv hverdag for dem.
• Sykdom har ofte store ringvirkninger på familiene til barna og barnehageansatte

Ta kontakt med KiiltoClean AS, så hjelper vi dere i gang.
Tlf 66 77 11 70 eller post.no@kiilto.com

Hvordan få en friskere barnehagehverdag?

Ettersom hendene er i kontakt med svært mye er hendene dessverre også ofte i kontakt med punkter som blir smitteoppsamlingssteder. Ved å sette fokus på håndhygiene har det vist seg at man kan redusere sykdom med opptil 70% (Nasjonalt Folkehelseinstitutt: fhi.no).

Følgende tiltak har gitt god effekt i barnehager:
- Barn og foresatte rengjør hendene når de kommer til barnehagen. Dermed hindrer vi at bakterier og virus man har på hendene blir med inn i barnehagen.
- Rengjør alltid hendene før matlaging og før man skal spise. På tur kan man ha med hånddesinfeksjonsservietter eller småflasker med hånddesinfeksjon. En serviett vil gi en mekanisk vask og dermed fjerne skitt og smuss i tillegg til desinfeksjon.
- Bruk hansker ved kontakt med organisk materiale som blod, avføring, oppkast, snørr osv. Bytt hansker mellom stell av barna for å unngå å spre smitte videre til neste barn. Husk å rengjøre hendene etter hanskebruk, da hansker har mikrohull som kan slippe igjennom virus/bakterier.
- Bruk overflatedesinfeksjon som spray, flytende eller servietter på spisebord før måltid, kjøkkenbenk, vannkraner, kjøleskaphåndtak, dørhåndtak, toaletter osv. Ved å jevnlig rengjøre vanlige smittepunkter vil det være mindre bakterier og virus i miljøet som sprer seg.
- Host og nys i armkroken i stedenfor hånden, ved å hoste /nyse i hånden vil bakterier og virus lettere spre seg ettersom hendene er i kontakt med alt vi driver med.
- Lær barn og voksne hvordan man får best effekt av å vaske eller desinfisere hendene.
Ved håndvask:
Påfør først vann (dette for å gjøre at såpen fordeles bedre og for at såpen skal være mindre irriterende på huden), påfør en mild såpe fra engangsbeholder (beholdere som etterfylles er ofte bakteriebomber),
gni godt over hele hånden, 5 av 10 glemmer tommelen,
skyll godt i lunkent vann (for varmt vann vil tørke ut hendene),
tørk varsomt med engangstørkepapir av god kvalitet.
Ved bruk av hånddesinfeksjon:
Bruk nok til at hele hånden og alle håndens furer og linjer blir våte (væsken virker kun der den blir påført)
Gni godt slik at væsken kommer til mellom fingrene, ved neglebånd osv – virketid min 20 sekunder
- Ved tørking av snørrete neser: plasser gjerne hånddesinfeksjon sammen med tørkepapiret slik at man kan desinfisere hendene etter tørking av neser og mellom tørking av flere barn.
- Ha god dialog med renholdspersonalet da det er viktig at renhold utføres korrekt.
- Involver og engasjer alle ansatte, barn og foresatte til å gjøre en felles innsats.


Virus og bakterier kan hostes ut i luften og sveve i inntil flere timer før de lander og overleve i dagevis og månedsvis på for eksempel dørhåndtak, bordplate osv. Som eksempel kan vi nevne at Norovirus som er vanlig kilde til omgangssyke kan leve inntil 3 måneder på en overflate.

Med alle rutinene er det viktig å få med seg alle slik at alle gjør det samme, da vil effekten blir best, noe som igjen gir friskere hverdag for alle.

Antibac AS utstiller på Barnehage 2014

Denne messen for alle landets private og offentlige barnehager er i år 9. og 10. mai. Vi gleder oss til å møte mange barnehageansatte direkte for å vise frem det flotte konseptet vi har lagd som heter «Frisk i Barnehagen». Allerede flere barnehager har tatt i bruk materiellet og vi får rapporter om redusert antall infeksjoner med både 44 og 48%.

KiiltoClean AS (tidl. Antibac AS) har i samarbeid med Vera Edel Anthonsen, som er hygienesykepleier og guru innen hygiene i barnehagen, utarbeidet informasjons- og opplæringsmateriell tilpasset både barn og voksne i barnehagen. Med utgangspunkt i vår erfaring har vi laget forslag til produkter og bruk av disse i en hektisk barnehagehverdag.

Konseptet inkluderer opplæringsmateriell og motivasjon for innføring av gode hygienerutiner for å redusere sykefraværet blant barn og barnehageansatte. Vi har spesialtilpasset opplæringsmateriell til bruk i barnehagen og har bygget opp en pedagogisk, underholdende og fengende historie, samt forslag til aktiviteter som kan gjennomføres for å motivere barna. I materiellet møter barna figurene Hendi og Handy som bekjemper bakteriene Smitte og Smusse presentert med fargerike og pedagogiske illustrasjoner. Barnehagene vil få tilgang til hygieneopplæring samt materiell og nyttige plakater og informasjon på nett.

"Frisk i barnehagen"

Barn omgås tett og har ofte større forekomst av infeksjoner. Ved å øke fokus på håndhygiene kan smitte reduseres med opptil 70% (ref: Nasjonal veileder for håndhygiene, utgitt av Nasjonalt Folkehelseinstitutt).

KiiltoClean AS (tidl. Antibac AS) har i samarbeid med Vera Edel Anthonsen, som er hygienesykepleier og guru innen hygiene i barnehagen, utarbeidet informasjons-og opplæringsmateriell tilpasset både barn og voksne i barnehagen. Med utgangspunkt i vår erfaring har vi laget forslag til produkter og bruk av disse i en hektisk barnehagehverdag.

Les mer

For barna er materiellet spesielt tilpasset barnehagebarn i alderen 3-6 år med gode illustrasjoner, sterke farger og tydelige bilder. Det skal være gøy å lære om hygiene. For å bidra til det har vi foreslått flere morsomme aktiviteter som kan gjøres med barna i barnehagen. Vi ønsker å bidra til en friskere barnehagehverdag.

Tilgjengelig materiell:

Brosjyre med informasjon om opplegget, forslag til produkter som kan hjelpe barnehagen å få mindre smitte og friskere hverdag på en effektiv måte. Vi vet at hverdagen i barnehagen er hektisk og at det er viktig med smarte løsninger tilgjenglig på rett plass. Friskere barn og ansatte bidrar til en stabil og trygg hverdag hvor alt ligger til grunn for utvikling og gode opplevelser.

Opplæringsmappe i bordkalenderutforming med bilder, sang, spørsmål og eventyr for barna. Opplæringsmappen er godt illustrert med tegnede illustrasjoner for barna og hjelpetekst til den voksne på baksiden.

Opplæring for de ansatte i barnehagen. Vi har laget en presentasjon med basal hygieneopplæring som benyttes av de voksne i barnehagen. Det er en kortfattet basisopplæring med fokus på de viktigste og mest relevante temaene for barnehagene. Opplæringen har en basis del og en litt utdypende del, hver del tar ca 10 minutter å lese igjennom.

Diplom: vi har laget en diplom som kan deles ut til barna etter gjennomført hygieneperiode.

Forslag til brev til foreldre og foresatte med informasjon om at barnehagen skal ha fokusperiode med hygieneopplæring, samt litt om opplegget og utdrag fra materiellet.

Plakat som kan henges opp i barnehagen

Materiellet lastes ned på vår nettside, opplæringsmappen kan bestilles hos din papir/kontorutstyrsleverandør. Eventuelt ta kontakt med oss om informasjon om en leverandør i nærheten av deg.

 

 

Copyright © KiiltoClean 2019

"Frisk på jobben"

“Frisk på jobben” er utviklet for å redusere sykefravær i bedrifter. I alle situasjoner hvor mennesker omgås tett er det risiko for spredning av sykdom. I konseptet Frisk på jobben har vi valgt ut relevante produkter og laget informasjonsmateriell som gir de ansatte enkel opplæring og motiverer til god håndhygiene. Ta vare på dine kollegaer! Sett fokus på håndhygiene i din bedrift, og ta kontakt med din forhandler eller KiiltoClean AS i dag.

Les mer

Daglig utsettes vi for mengder med bakterier og virus, og noen av disse gir sykdom. Smitte spres blant annet i luften og ved direkte kontakt. Hendene er i kontakt med svært mye og er derfor en stor kilde til spredning av sykdom.

En gjennomsnittsbedrift med 50 ansatte har ca 330.000,- årlig i kostnader knyttet til egenmeldt kortidssykefravær. Enkle tiltak kan redusere smitte med opptil 70 %. Det er dermed stort potensiale for store kostnadsbesparelser i bedriften.
Som hjelp til kartlegging og oppstart har vi laget et skjema med forslag til produkter og bruksområder.

Gjennomsnittlig sykefravær i Norge de siste 10 år er ca 7 %, og av disse er 14 % egenmeldt korttids-sykefravær. Belastningen i bedriften ved sykdom er langt mer enn bare sykelønnen til den enkelte arbeidstaker. I tillegg blir det ekstra belastning på kollegaer, dårligere kundeservice samt nedgang i produksjon og salg. Sintef har beregnet kostnaden ved fravær til å være i snitt kr 2 600,- per dag

Som markedsleder med lang erfaring ønsker KiiltoClean AS å bidra til mindre sykdom i samfunnet, og jobber kontinuerlig med å gjøre befolkningen friskere.

Tilgjengelig materiell:

Brosjyre med kortfattet informasjon om konseptet. I brosjyren tar vi for oss utfordringer i hverdagen som gir smitte, hvilke tiltak som er viktig å ha fokus på for å redusere smitte og potensielle resultater. I tillegg har vi satt opp et skjema som kan være til hjelp ved kartlegging av behov i bedriften og forslag til hva som bør gjøres i hvilke situasjoner.

«Kom-i gang-presentasjon» med basalinformasjon om smitte og hvordan dette kan spre seg i bedriften. I tillegg nevnes rutiner som kan stanse spredning og et utvalg av informasjon om produktene.

Friske ansatte er viktig for trivsel og stabilitet på arbeidsplassen

Få en friskere hverdag med Antibac

 

Kilder: Nasjonalt folkehelseinstitutt: Nasjonal veileder for smittevern, SSB, Sintef

 

 

Copyright © KiiltoClean 2019